En festklänning för alla stilar

Oavsett vilken stil du tycker om finns det alltid en festklänning som passar alla! Kanske tycker du om volanger, mönster och glada klänningar? Eller gillar du mer den diskreta klänningen som är stilren och klassisk? Med det breda utbudet som finns online kommer du garanterat hitta festklänningar som passar alla tillfällen. Det finns möjlighet att välja regnbågens alla färger, former och stilar när du shoppar online. Hur har festklänningens mode sett ut genom tiderna? 

Festklänningen genom tiderna

Att använda klänning till festen är ett mode som går långt tillbaka i tiden. Redan under 1400-talet användes klänningar som var i tjockare material till festen, populärast var materialet ylle. Under den tiden ansågs tjockare tyger som hade mycket material att vara lyxigare. Pälsen var en annan symbol för status som gärna användes med vävda silkestyger under den här tidsepoken. Sedan under 1500- och 1600-talet blev konst och litteratur mer populärt bland överklassen och trenden för festklänningar blev allt mer populär. 1920-talet blev det mode med raka klänningar som inte framhävde midjan på samma sätt längre. Tio år senare, under 1930-talet blev syntetiska fiber ett storslaget mode och senare under 60-talet kom de kortkorta kjolarna som snart blev ett faktum i modevärlden. 

Klänning för alla tillfällen

Det spelar ingen roll om det är företagsfest, galamiddag eller julfirande med familjen - det finns nästan alltid ett bra tillfälle att bära festklänning. Dessutom kan man aldrig ha för många klänningar i olika färger, stilar och mönster! Varför inte en blommig, glad volangklänning på sommarfesten? Eller en stilren, klassisk klänning till affärsmiddagen?